Türkise Matchaschale - Unikat

€95.00*

Stück
Product number: 40600.4
Product information "Türkise Matchaschale - Unikat"
Handgefertigte, türkis glasierte Seto-Yaki Matchaschale (Chawan).
Seto-yaki bezeichnet eine Art von japanischer Töpferware, Steinzeug und Keramik, die in und um das Dorf Seto in der Präfektur Aichi, Japan, hergestellt wird. Der japanische Begriff "Setomono" wird auch als Oberbegriff für alle Töpferwaren verwendet. In Seto befand sich einer der sechs antiken Brennöfen Japans. Die in Seto hergestellten Töpferwaren gehen auf das 13. Jahrthundert zurück.

Maße


Die Schale ist etwa 8cm hoch, hat einen Durchmesser von 11,5cm und wiegt 320g. Befüllt werden Matchaschalen eigentlich nie ganz, sondern nur zu etwa 1/3 mit ca. 100ml pro Portion.

Die Matchaschale stammt aus der Sammlung von Markus Hastenpflug - KEIKO Gründer und Geschäftsführer und leidenschaftlicher Sammler einzigartiger Japanischer Teekeramiken. Bisher waren diese Stücke nur den Besuchern unseres Teehauses in Diepholz vorbehalten - nun möchten wir Ihnen auch online einige der Schalen vorstellen.

Lesen Sie mehr zu der Sammelleidenschaft von Markus Hastenpflug in unserem Grüntee Blog

SE37

Properties

Origin: Japan

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Content: 0.03 kg (€1,366.67* / 1 kg)

€41.00*

Available, delivery time: 1-3 working days (in Germany)

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€3.50*

Not available

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Item No. 40115.1 The classic among the Matcha whisks (Chasen) in size 80. The handcrafted bamboo Matcha whisks are essential for creating the fine foam-top on your Matcha and making sure the powder dissolves without leaving lumps or a grainy texture. The finer the prongs of the whisk (indicated by a larger size) the better the results. For the easy preparation at home we recommend to first add only a small amount of water to the Matcha Powder and use the whisk to blend it to a smooth paste. Then add the rest of the water and whisk it up painting an M with the whisk with quick movements from the wrist. Matcha whisks are made from bamboo-sticks that are cut into fine prongs at the top and then bent into shape. The thicker the bamboo and the higher/sturdier the quality, the more prongs can be made, which is reflected in the different sizes (i.e. 80, 100, 120). Although the numbers traditionally refer to the amount of prongs, the width of the bamboo and the fineness of the prongs are actually more relevant to the size indications. You will notice that especially Usucha is easier to whisk up with a larger whisk. When a smaller Matcha bowl is used however, a slender whisk is more suitable.

€16.95*

Not available

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