€12.95*
Not available
Unlike regular Green Tea this Japanese green tea specialty from the 1st picking in May is slightly fermented. It comes from the tea variety "Benifuuki" and has a very high content of the antioxidative or antiallergic catechines EGCg and 3MeEGCg (EGCg3).
The scent and flavor of this years harvest, when all conditions are just right during the time of the Benifuuki Spring picking surprised even us.
We are delighted by this new harvest: As soon as you open the package a wonderful smell streams out, characteristic for Benifuuki and a little like that of very fine Oolong tea. The leaf structure is good and of a luscious green. In the cup the tea develops a soft green color with golden reflexions and caresses the tongue with playfully fruity and light with a subtle tartness and the elegant notes of jasmine in the scent.
In order to preserve the precious flavours and ingredients of the tea as best as possible, we recommend to seal the bag well and store it cool and dark - ideally in your refrigerator or freezer.
The production and also the fragrance are similar to that of Oolong tea. However, the freshly harvested leaves are not simply heated, but steamed briefly at especially high temperatures. Furthermore, the partial fermentation does not take place in a warm environment as with Oolong, but in the dark at a low temperature. Only the further drying and pressing process corresponds to that of Oolong tea. Thanks to this special processing this unusual tea stays green like a real Japanese tea!
Properties
Green tea preparation instructions
Preparation
Prepare a cup for each person that has a capacity of 80 to 100 ml. Allow the boiled water to cool to 80° to 60°C, depending on the type. To do this, either put the water in a cooling bowl or pour it directly into the cups to cool, which will also preheat them.
Dosage
Put a level teaspoon of tea per person into a clay pot. Pour one cup of water per person over the leaves. Allow the first infusion to brew for a maximum of 30 to 60 seconds.
Pouring
If the tea is to be served to several people, first pour a little tea into each cup and then fill the cups in reverse order. This way, the tea will be the same strength in all cups. The pouring movements gradually give the tea the right green color. Pour out the last "golden" drops and prevent the tea from brewing any further.
Enjoy
Serve the tea fresh. In Japan, a small sweet treat is often served with unsweetened tea. For further infusions, pour water over the tea leaves again. Only allow to steep for about 15 seconds, as the leaf has already swollen and the ingredients are released more quickly. Distribute quickly all around.
Login
17 April 2024 08:40
Allergie
dieser Tee ist super in der Allergiezeit
2 February 2024 12:05
Wirklich außergewöhnlich
Einfach ein Geschenk der Natur! :) Wunderbarer Duft und Geschmack, tolle Wirkung. In meinem Fall hilft er mir, meinen sehr niedrigen Blutdruck ein wenig anzuheben, so dass ich mich besser fühle.
23 January 2024 09:19
Wunderbarer Tee
Dieses Jahr ist der Benifuuki noch facettenreicher und er lässt sich tatsächlich gute 4 mal aufgießen. Ich bin begeistert, wie grüner Tee jedes Mal ein wenig anders schmecken kann, abhängig von Ziehzeit, Wasser und wohl auch eigenen Gemüt. Ich möchte noch kurz euren Kimura Sencha loben, als auch den SAE Tezumi, die beide leider nicht mehr verfügbar sind. Dies sind auch Tees höchster Güte. Bestellung und Versand klappt reibungslos. Auch bin ich sehr angetan von der Verpackung des Tees. Sie hebt zusätzlich die außerordentliche Qualität hervor. Dazu die kleinen Klips zum verschließen - wirklich gelungen. Ich bestelle gerne wieder bei euch!
21 October 2023 11:20
Wieder ein top Tee
Wir genießen seit mehreren Jahren euren Grüntee. Auch die aktuelle Charge schmeckt wieder hervorragend.
23 August 2023 18:59
Mein Lieblingstee
Meine Frau und ich trinken den Tee jeden Morgen seit ein paar Monaten und sind begeistert. Geschmacklich super fein und er hilft uns bei Heuschnupfen sehr gut. Ein paar Blätter gegessen und das Niesen hört auf.
26 July 2023 16:26
Neue Erfahrung
Gefällt sehr als Variante zu all den anderen Keiko Tees.
20 April 2023 13:52
Weniger Zeit, mehr Aufgüsse
Dass Benifuuki #1 sehr weit vorn mitspielt, hatte ich ja schon geschrieben. Mittlerweile sagt er mir geschmacklich sogar noch mehr mit der chinesischen Gong-Fu-Aufgußmethode zu (vgl. John Blofeld: Das Tao des Teetrinkens; t-Magazin 1 vom April 2022). Abgesehen vom ersten Aufguß, bei dem die Kanne sofort wieder geleert wird ("Blätter waschen" bzw. "der Aufguß für den Feind") wird wenig Wasser lediglich ca. 10 Sekunden auf den Blättern stehen gelassen (ggf. im weiteren Verlauf Verlängerung der Ziehzeit und/oder höhere Wassertemperatur verwenden). Damit erziele ich 6 weitere durchaus wohlschmeckende Aufgüsse, jeder mit einem eigenen Charakter. Der siebte ist dann zugegebenermaßen dünn und zeigt hauptsächlich gemüsige Aromen. Einfach mal als Alternative ausprobieren!
18 March 2023 21:01
Benifuuki no. 1
This is my first order from keiko and I am overall quite satisfied by the products that I received I ordered Benifuuki (no1) and also Bancha Items arrived properly packed, along with all required instructions in English Taste-wise, I find Benifuuki very nice and always look forward to have it along with my breakfast. I would also be keen in having it in early evening, but due to moderate caffeine content, I decided not to - and this is why I also ordered the Bancha to try it out, but not really to my taste. So next time I try something else I also wish that the price was a bit lower, but in the end of the day you get what you pay for. Quality is very good, shipping/packaging also no problem, so I intend to buy again from Keiko in the future
1 March 2023 18:37
Es gibt nichts zu verbessern
"Um .... die Produktqualität stets weiter zu verbessern," wurde ich gebeten ein Urteil abzugeben. Ich weigere mich mit großem Nachdruck dem nachzukommen, denn es gibt nichts zu verbessern. Mit freundlichen Grüßen Eschner Siegfried
7 January 2023 20:17
Super
Ich bin so glücklich mit diese Tee. Es ist Kraftoll und ich liebe die Geschmack.