€34.00*
Available in 14 days, delivery time 1-3 working days (in Germany)
With the Matcha Mantoku we have a true rarity of the tea world in our selection. It is slightly more fired than usual and therefore has a very complex taste with a warm, velvety and nut-like flavor. Intense but almost without bitterness. It is not only suitable for the light Matcha (Usucha), but, due to its mild aroma, also for the thick preparation (Koicha).
Genuine Japanese Matcha freshly ground in Germany
The tea plants from which Matcha is made are traditionally 90% shaded. The plants develop a lot of chlorophyll, theanine and caffeine, but slightly fewer bitter substances. After steaming & drying the tea leaves, the leaf tissue is separated from the leaf veins. The delicate, flake-like leaf tissue particles are called "Tencha" and are later very slowly ground into high-quality Matcha on traditional granite stone mills. In order to preserve the sensitive ingredients in the best possible way, we at KEIKO grind the Matcha on genuine Japanese granite stone mills directly at our location in Diepholz, fresh when required. Did you know that traditional Matcha develops uniquely fine aromas, from mild and nut-like to intensive and grassy thanks to the elaborate production techniques?Storage
In order to preserve the precious aromas and ingredients of Matcha in the best possible way, we kindly ask you to seal the Matcha well and store it in a cool and dark place.
Properties
Ingredients: | 100% Japan Bio-Tencha vermahlen in Deutschland |
---|---|
Origin: | Deutschland |
Dregree of shading: | Full shade |
Nutritional information per 100g
Energy [kcal]: | 312.000000 |
---|---|
Energy [kJ]: | 1304.000000 |
Fat [g]: | 3,7 |
of which saturated fats [g]: | 1,3 |
Carbohydrates [g]: | 19,6 |
of which sugar [g]: | 0,7 |
Protein [g]: | 33,8 |
Salt [g]: | 0,11 |
Matcha preparation instructions
Prepare
Place the matcha whisk briefly in warm water to increase the elasticity of the bamboo and avoid broken ribs. Pour the matcha powder through a fine kitchen sieve.
Dosing
Put one to two spatula tips or a small, level teaspoon (approx. 1 to 1.5 g) of matcha into the pre-warmed, empty matcha bowl.
Tip: If you prefer not to sift, you can first mix a small sip of cold water with the powder to form a thick paste.
Frothing
Fill with 70-100ml of water at around 80° and use a matcha whisk to whisk the tea with quick hand movements (as if to draw an "M" in the cup) for around 20 seconds until a fine foam forms on the surface.
Login
22 October 2022 13:54
Sehr empfehlenswert
Ein hochwertiger und sehr leckerer Matcha. Schöne leuchtend grüne Tasse, ausgewogener Geschmack, wenig bis kaum bitter.
18 August 2022 13:20
Gut, aber...
Wirklich smoother matcha, aber mir leider etwas zu herb. Wenig Süße. Hatte ich mir mehr von erhofft.
26 June 2022 16:51
Mit viel Liebe
Bei KEIKO ist alles mit viel Liebe hergestellt. Das, finde ich, merkt man deutlich. Was könnte ich der treffenden Produktbeschreibung zum Matcha Mantoku noch hinzufügen? Vielleicht: Seit ich den Matcha von KEIKO probiert habe, schmecket der der Mitbewerber nicht mehr so gut wie vorher.
10 April 2022 21:01
Moosgrünes Geschmackswunder
Neben dem 'Supreme' mein absoluter Favorit. Eine ausgewogene Mischung aus süß und herb. Samtig und dabei sehr kräftig. Ich liebe Dich Mantoku. :)
20 August 2021 13:34
Perfekt
So stelle ich mir einen perfekten Matcha vor. Feinst gemahlenes Pulver, intensiv grüne Farbe, ein unverwechselbarer, angenehmer Duft, leichteste Verarbeitung zu einem vollmundig, weich und zugleich frischgrasig schmeckenden Grüntee.
17 August 2021 13:47
Gut, aber auch nicht mehr
Ich bin etwas enttäuscht über den Geschmack des Matchas. Ich finde ihn relativ flach und wenig charakteristisch. Für einen Matcha in der Preiskategorie hätte ich deutlich mehr erwartet. Der Matcha löst sich zwar gut auf, aber insgesamt hat er keine so samtige und feine Textur wie erhofft. Der "Schaum" bleibt relativ großporig. Leider... Der Matcha ist immer noch gut, aber eben nichts besonderes.
31 December 2019 15:40
Nicht ganz mein Geschmack
Das Matcha-Pulver hat Klümpchen, die auch beim intensiven "Schlagen" nicht verschwinden. Geschmacklich finde ich andere Matcha-Tees in der Kategorie von rund 30 Euro pro 30 Gramm besser. Ich bin ehrlich gesagt etwas enttäuscht, da mich die Beschreibung dieses Matcha-Tees doch dazu bewogen hat, ihn zu kaufen. Von anderen Keiko-Tees bin ich jedoch nach wie vor überzeugt.
5 September 2019 14:09
Nie mehr ohne!
Der Mantoku Matcha ist einfach wunderbar. Jeden Morgen trinken mein Mann und ich als erstes jeder eine Schale. Schmeckt wunderbar, macht fit für den Tag.