Bio Maulbeerblätter-Tee Kagoshima

€16.00*

This product will be available from 4 November 2024

Product number: 13686.1
Product information "Bio Maulbeerblätter-Tee Kagoshima"
Wie unsere Grüntees wird dieser Maulbeerblättertee in der Präfektur Kagoshima hergestellt.
Die Blätter des Maulbeerbaumes werden in Kagoshima wie Sencha Tee besonders schonend gedämpft und verarbeitet. Der Aufguss hat eine dezente Süße und ein wohltuendes Aroma, das uns an frühsommerliche satte Wiesen, Weizengras und Brennnessel oder Hanf erinnert.
In der Tasse hat der Aufguss eine olivgrüne Farbe.

Hintergrund


Die Blätter der Maulbeerbäume dienen als (einzige) Nahrungsquelle für Seidenraupen und wurden daher für die Seidenproduktion lange Zeit auch in Japan kultiviert. Durch den Vormarsch künstlicher Fasern liegen heutzutage viele der Anbaugebiete brach. Die Erkenntnis, dass Maulbeerblätter mit der richtigen Verarbeitung auch für uns Menschen sehr wohlschmeckend und nahrhaft sein können, kam also gerade recht, um die Maulbeerhaine mit neuem Leben zu füllen.

Lesen Sie hier mehr zu den Eigenschaften und Vorzügen der Maulbeerblätter.

Zubereitung


Gießen Sie  1Tl Maulbeerblätter mit 200ml etwa 80°C heißem Wasser auf und lassen Sie sie für 4 Min ziehen. Ein zweiter Aufguss ist möglich, wird aber deutlisch schwächer.
Tipp: Probieren Sie auch die Mischung mit Grüntee!!

Properties

Ingredients: 100% Maulbeerblätter aus kontrolliert biologischem Anbau
Origin: Japan -Kagoshima

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Bio Maulbeerblätter-Tee Kagoshima
Wie unsere Grüntees wird dieser Maulbeerblättertee in der Präfektur Kagoshima hergestellt. Die Blätter des Maulbeerbaumes werden in Kagoshima wie Sencha Tee besonders schonend gedämpft und verarbeitet. Der Aufguss hat eine dezente Süße und ein wohltuendes Aroma, das uns an frühsommerliche satte Wiesen, Weizengras und Brennnessel oder Hanf erinnert.In der Tasse hat der Aufguss eine olivgrüne Farbe.HintergrundDie Blätter der Maulbeerbäume dienen als (einzige) Nahrungsquelle für Seidenraupen und wurden daher für die Seidenproduktion lange Zeit auch in Japan kultiviert. Durch den Vormarsch künstlicher Fasern liegen heutzutage viele der Anbaugebiete brach. Die Erkenntnis, dass Maulbeerblätter mit der richtigen Verarbeitung auch für uns Menschen sehr wohlschmeckend und nahrhaft sein können, kam also gerade recht, um die Maulbeerhaine mit neuem Leben zu füllen.Lesen Sie hier mehr zu den Eigenschaften und Vorzügen der Maulbeerblätter.ZubereitungGießen Sie  1Tl Maulbeerblätter mit 200ml etwa 80°C heißem Wasser auf und lassen Sie sie für 4 Min ziehen. Ein zweiter Aufguss ist möglich, wird aber deutlisch schwächer.Tipp: Probieren Sie auch die Mischung mit Grüntee!!

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KEIKO Maulbeerblätter-Tee Set
Zwei Varianten des Maulbeerblätter-Tees im Probier-Paket zum Vorteilspreis.Das Set enthält Maulbeerblättertee Kagoshima und Maulbeerblättertee Shimane zu je 50g.Schon das trockene Blatt und die Aufgussfarbe der beiden Sorten lassen die Unterschiede erahnen: In Kagoshima werden die Maulbeerblätter auf ehemals für die Teeproduktion verwendeten Geräten verarbeitet. Blätter und Aufguss erhält so eine dezente Süße und ein wohltuendes Aroma, das uns an frühsommerliche satte Wiesen, Weizengras und Brennnessel oder Hanf erinnert. In der Tasse hat der Aufguss eine olivgrüne Farbe.In Shimane werden die Blätter von Handgepflückt und anschließend etwas stärker getrocknet Das Blattgut enthält dadurch neben grünen auch etwas bräunliche Blatt- und Stängelteile und erzeugt im Aufguss eine bernsteinfarbene Tassenfarbe und herrlichem fein-toastigem Karamellaroma hergestellt. In der Tasse hat der Aufguss eine goldene Farbe, die an Honig und Bernstein erinnert.Je nach Zubereitung entwickelt der Maulbeerblättertee aus Shimane Nuancen von schwarzem Tee, Gerste, gepopptem Amaranth oder Hojicha. Eine Fülle von überraschenden Aromen, die zu einer Geschmacksreise in die nebelumwobenen Berge von Shimane einlädt.HintergrundDie Blätter der Maulbeerbäume dienen als Nahrungsquelle für Seidenraupen und wurden daher für die Seidenproduktion lange Zeit auch in Japan kultiviert. Durch den Vormarsch künstlicher Fasern liegen heutzutage viele der Anbaugebiete brach. Die Erkenntnis, dass Maulbeerblätter mit der richtigen Verarbeitung auch für uns Menschen sehr wohlschmeckend und nahrhaft sein können, kam also gerade recht, um die Maulbeerhaine mit neuem Leben zu füllen.Lesen Sie hier mehr zu den Eigenschaften und Vorzügen der Maulbeerblätter

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Teapot "Kobashi", Banko Yaki, 480 ml
Item No. 40700.1 In the production of this pot, the shape of classic Western teapots was taken up and adapted to the special requirements of green teas. The result is an elegant Banko-Yaki pot that combines Western and Eastern tea traditions.The tea leaves can unfold freely in the pot, which is quite generous at 480ml, and are retained in the pot by an integrated strainer before the spout during brewing. The leaves remain in the pot and are then simply briefly brewed again with water for further infusions. <b>Special features</b>.At Fujiso Manufactory, the holes in the clay strainer in front of the beak-like spout are poked by hand. This skill is still mastered by only a few masters in Japan - there are only 3 artists left who make such sieves in Japan. Clay screens of this type are particularly well suited for slightly larger leaf material. These include medium-strong or only lightly steamed teas such as Gyokuro, Shincha Yakushima, Hojicha, Oolong and other specialties. In the case of intensely steamed tea (fukamushi cha), the fine leaves may get stuck in the holes. The tall shape of the pot is particularly well suited to teas with a higher infusion temperature (such as benifuuki, hojicha, oolong and kocha) and promotes the development of aroma and fragrance.The handle and spout are shaped so that the pot fits comfortably in the hand and the tea can be poured without dripping. The notches on the lid ensure a smooth flow when pouring by improving air exchange.On the outside, the reddish-brown clay typical of the Banko-Yaki style is unglazed, while a light, pale green glaze has been applied to the inside. This glaze was specially developed to facilitate cleaning and to allow the aroma of the prepared teas to develop without external influences and not to settle in the porous clay. Thus, the pot can be used for alternating teas with intense aroma without it lingering on the next tea. <b>Filling capacity</b>450ml, for 1-5 personsThe filling quantity of the pot should be chosen so that the tea can be completely distributed to the ready cup(s) and no water remains in the pot between infusions.The filling quantities are measured to the rim - the actual amount in daily use is slightly smaller. <b>Deviations</b>.Please note that the shape, color and size of tea ceramics may vary slightly!This is especially true for teapots, which are all at least partially handmade. <b>Cleaning</b>To clean the teapot after everyday use, simply tap the teapot against your palm to loosen the tea and shake it out. Rinse well with clear water, also through the strainer. If the strainer has become clogged after longer use, you will find instructions here on how to care for and clean your teapot - for undiminished tea enjoyment: Cleaning instructions

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Kyusu-teapot "Shiko" large, Banko-Yaki, 450ml
This Banko Yaki kyusu combines the centuries-old tradition of kyusu making in Yokkaichi with modern demands on design and handling. Japanese kyusu side handle teapots are ideal for brewing green tea. The tea leaves can unfold freely in the pot and are retained by an integrated strainer in front of the spout during brewing. The leaves remain in the pot and are then simply brewed again briefly with water for further infusions. <b>Special features</b>.At Fujiso Manufactory, the holes in the clay strainer in front of the beak-like spout are poked by hand. This skill is still mastered by only a few masters in Japan - there are only 3 artists left who make such sieves in Japan. Clay screens of this type are particularly well suited for slightly larger leaf material. These include medium-strong or only lightly steamed teas such as Gyokuro, Shincha Yakushima, Hojicha, Oolong and other specialties. In the case of intensely steamed tea (fukamushi cha), the fine leaves may get stuck in the holes. The belly shape of the pot gives the tea room to unfold and the handle and spout are shaped so that the pot fits comfortably in the hand and the tea can be poured without dripping. The notches on the lid ensure a smooth flow when pouring by improving air exchange.On the outside, the reddish-brown clay typical of the Banko-Yaki style is unglazed, while a light, pale green glaze has been applied to the inside. This glaze was specially developed to facilitate cleaning and to allow the aroma of the prepared teas to develop without external influences and not to settle in the porous clay. Thus, the pot can be used for changing teas with intense aroma, without it lingering on the next tea.By the way, for the Tokyo Olympics, this Kyusu was exclusively selected as the official guest gift for the delegates!<b>Filling capacity</b>450ml, for 1-5 personsThe filling quantity of the pot should be chosen so that the tea can be completely distributed to the ready cup(s) and no water remains in the pot between infusions.The filling quantities are measured to the rim - the actual amount in daily use is slightly smaller.<b>Deviations</b>.Please note that the shape, color and size of tea ceramics may vary slightly!This is especially true for teapots, which are all at least partially handmade. <b>Cleaning</b>To clean the teapot after everyday use, simply tap the teapot against your palm to loosen the tea and shake it out. Rinse well with clear water, also through the strainer. If the strainer has become clogged after longer use, you will find instructions here on how to care for and clean your teapot - for undiminished tea enjoyment: Cleaning instructions

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