€9.95*
Not available
This Japanese green tea from the autumn picking is very tenderly fermented. It is made from the tea variety "Benifuuki". It is characterised by a high content of the special active ingredient epigallocatechin gallate (EGCG 3). The caffeine content of the autumn picking is comparatively low so that the tea is also suitable for the afternoon. The yellowish, clear cup has a milder aroma than the first two pickings with a gentle citrus note. The bitter constituents contained in the cup only become clearly apparent in taste when prepared strongly and infused for a long time.
Storage
In order to preserve the precious flavours and ingredients of the tea as best as possible, we recommend to seal the bag well and store it cool and dark - ideally in your refrigerator or freezer.
Properties
Green tea preparation instructions
Preparation
Prepare a cup for each person that has a capacity of 80 to 100 ml. Allow the boiled water to cool to 80° to 60°C, depending on the type. To do this, either put the water in a cooling bowl or pour it directly into the cups to cool, which will also preheat them.
Dosage
Put a level teaspoon of tea per person into a clay pot. Pour one cup of water per person over the leaves. Allow the first infusion to brew for a maximum of 30 to 60 seconds.
Pouring
If the tea is to be served to several people, first pour a little tea into each cup and then fill the cups in reverse order. This way, the tea will be the same strength in all cups. The pouring movements gradually give the tea the right green color. Pour out the last "golden" drops and prevent the tea from brewing any further.
Enjoy
Serve the tea fresh. In Japan, a small sweet treat is often served with unsweetened tea. For further infusions, pour water over the tea leaves again. Only allow to steep for about 15 seconds, as the leaf has already swollen and the ingredients are released more quickly. Distribute quickly all around.
Login
19 March 2023 10:55
Exzellenter Tee
Ich habe ihn wegen der Wirksamkeit gegen Heuschnupfen gefunden und in den letzten Jahren lieben gelernt. Über diese Wirkung hinaus ist der Aki Benifuuki einfach eine sehr elegante Tasse Tee: Ausgewogen, frisch, blumig, und wegen dem geringen Koffein auch ohne Probleme mal am späten Nachmittag noch.
27 May 2022 14:43
Lecker, gesund, wenig Koffein
Der Tee ist lecker, gesund, hat viele Catechine, und hat dann auch noch weniger Koffein. Ein Tee wie für mich gemacht. Ich trinke ihn gerne auch mal am Spätnachmittag. Die perfekte Abrundung ist eine Mischung aus Aki Benifuuki und Maulbeerblättertee der ja auch ohne Koffein ist aber trotzdem die ganzen gesunden Inhaltsstoffe drin hat. Diese Mischung war ein klasse Tipp von Keiko.
4 February 2022 09:12
5h Tea-Time
Habe diesen Tee im wesentlichen wegen der beschriebenen Gesundheits-Wirkungen bestellt. Und war dann überrascht, wie gut er mir schmeckt. Klar, das ist kein ‚klassischer’ Grüntee und genau deshalb mag ich ihn als Abwechslung. Gerne am Nachmittag mit ein wenig Gebäck
10 October 2021 17:30
Milder, feiner Tee
Milder als der No. 1, einem guten Kukicha ähnlich. Dadurch kann man ihn auch problemlos später am Tage genießen.
9 August 2021 18:58
Gefällt mir gut
Ich kenne viele der KeikoTees und freue mich immer wieder, wenn eine Sendung eintrifft. Den Aki Benifuuki kannte ich noch nicht. Der Geschmack dieses Herbsttees hat mich überrascht. Schmeckt und bekommt mir bestens. So soll es sein. Danke
14 July 2020 10:33
Unglaublich grob mit vielen Stängeln, mittelmäßiger Geschmack. Würde ich nicht wieder bestellen.
Unglaublich grob mit vielen Stängeln, mittelmäßiger Geschmack. Würde ich nicht wieder bestellen.
5 May 2020 15:16
Herrlich leicht edelherb!
Der Tee duftet wie frisch geschnitten. Die edel bittere Note kann man durch die Teemenge variieren. Schmeckt mir sehr gut. Bin im Februar (Haselnusspollen) angefangen und mit 200 g bis zum Mai (Birkenpollen) ausgekommen. Habe weniger Beschwerden! Das werde ich nächstes Jahr wiederholen. Er schmeckt mir auch außerhalb der "Saison".
16 September 2019 11:34
Frisch, mild
Leicht grasig duftend mit frischer Note, wird beim Abkühlen leicht herb. Passt mir gut zum Essen.